You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Αυτο-φιλοξενούμενο βίντεο

10 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να φιλοξενήσετε τα δικά σας βίντεο

Έχει συμβεί ποτέ αυτό σε σας;
Μόλις δημιουργήσατε ένα βίντεο και είστε έτοιμοι να το μοιραστείτε στον ιστότοπό σας.
Δημιουργήσατε έτσι μια νέα θέση στον πίνακα ελέγχου του WordPress καιαρχίζετε να  μεταφορτώνετε το βίντεό σας στη βιβλιοθήκη πολυμέσων.
“Χμμ … αυτό παίρνει λίγο χρόνο για να το ανεβάσετε” .  Αλλά αυτό είναι λογικό. Το βίντεο έχει διάρκεια σχεδόν δέκα λεπτά και έχει μέγεθος άνω των 100 MB. Όταν τελικά τελείωσε η μεταφόρτωση του αρχείου, πατήσατε ‘Δημοσίευση’ και …
Τότε κάτι αρχίζει να πάει στραβά.
Η ανατροφοδότηση στα σχόλια των επισκεπτών σας αρχίζει να μιάζει κάπως έτσι …
“Προσπάθησα να παρακολουθήσω το βίντεό σας, αλλά σταμάτησε να παίζει μετά από λίγα δευτερόλεπτα.”
“Γεια σου, βλέπω που πρέπει να είναι το βίντεό σας, αλλά το μόνο που βλέπω είναι ένα μαύρο κουτί.”
“Δεν μπορώ να αναπαραγάγω το βίντεό σας στην κινητή συσκευή μου”.

Τι συμβαίνει? Γιατί δεν μπορείτε να φιλοξενήσετε τα δικά σας βίντεο;

Ακριβώς επειδή μπορείτε να ανεβάσετε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα σας δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το φιλοξενήσετε στη δική σας σελίδα.

Πριν σας αναλύσουμε για τεχνικούς λόγους, γιατί  δεν θα πρέπει ποτέ να φιλοξενήσετε τα δικά σας βίντεο, επιτρέψτε μου να αφιερώσω ένα δευτερόλεπτο για να εξηγήσω τη διαφορά μεταξύ της ενσωμάτωσης του βίντεο, σε αντίθεση με τη μεταφόρτωσή του στο διακομιστή σας.
Μιλάμε για ενσωμάτωση εναντίον αυτο-φιλοξενούμενων βίντεο
Η ενσωμάτωση ενός βίντεο είναι ουσιαστικά μια διαδικασία δύο σταδίων.
Αρχικά, ανεβάζετε το αρχείο βίντεο σας σε μια υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο τρίτου μέρους όπως το YouTube, το Vimeo ή το Wistia.
Στη συνέχεια, αντιγράφετε ένα μικρό κομμάτι κώδικα που σας παραδίδουν και επικολλήστε το σε θέση ή σελίδα σας στη δική σας ιστοσελίδα του WordPress. Το βίντεο θα εμφανιστεί στον ιστότοπό σας, στη θέση όπου έχετε επικολλήσει τον κώδικα ενσωμάτωσης, αλλά το ίδιο το βίντεο μεταδίδεται από τους διακομιστές του οικοδεσπότη του βίντεο, σε αντίθεση με τον δικό σας διακομιστή ιστού όπου φιλοξενείται ο ιστότοπος WordPress.
Η αυτο-φιλοξενία σημαίνει ότι ανεβάζετε το αρχείο βίντεο στον ιστότοπό σας, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο αρχείο μεταφόρτωσης αρχείων στο WordPress, με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία ή μια εικόνα στον ιστότοπό σας.

Με αυτό ως υπόβαθρο, εδώ παραθέτω τους δέκα λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει ποτέ να μεταφορτώσετε αρχεία βίντεο στον δικό σας διακομιστή ιστού – ειδικά εάν ο ιστότοπός σας φιλοξενείται σε κοινόχρηστο διακομιστή.

1.Εύρος ζώνης διακομιστή
Τα αρχεία βίντεο μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος. Σε αντίθεση με τις εικόνες, οι οποίες συνήθως μετριούνται σε κιλοβάτες, ένα αρχείο βίντεο HD μπορεί εύκολα να ζυγίζει περισσότερο από 100 MB. Τώρα, φανταστείτε τι θα συμβεί στον κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας σας όταν δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να παρακολουθήσουν το ίδιο βίντεο ταυτόχρονα.
Ο παροχέας φιλοξενίας σας φιλοξενεί ένα ορισμένο εύρος ζώνης και άλλους πόρους για κάθε διακομιστή στο δίκτυό του, με βάση τα μέσα ποσοστά επισκεψιμότητας που δεν περιλαμβάνουν την παράδοση μεγάλων αρχείων πολυμέσων σε εκατοντάδες άτομα (ή περισσότερα) την ίδια στιγμή. Πολλά αιτήματα για ένα μεγάλο αρχείο θα υπερβούν γρήγορα τα όρια του διακομιστή ιστού στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπός σας και θα φέρουν στα γόνατά σας τους ιστότοπους και οποιουσδήποτε άλλους ιστότοπους που ζουν επίσης στον ίδιο διακομιστή.
Αλλά δεν μπορείς ποτέ να φτάσεις τόσο μακριά, γιατί …
2.Όρια μεγέθους αρχείου και χώρος αποθήκευσης
Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων περιορίζουν το μέγιστο μέγεθος των ανεβασμένων αρχείων στα 50 MB ή λιγότερο, απαγορεύοντάς σας να ανεβάζετε αρχεία βίντεο που διαρκούν περισσότερο από μερικά λεπτά. Επιπλέον, τα μεγάλα αρχεία πολυμέσων ενδέχεται να παραβιάζουν τους όρους της Πολιτικής Αποδεκτής Χρήσης με τον παροχέα φιλοξενίας σας και να καταλήξουν στον τερματισμό του λογαριασμού φιλοξενίας σας.
Εάν είστε σε θέση να ανεβάσετε μεγάλα αρχεία βίντεο στο διακομιστή σας σε συχνή βάση, θα μπορούσατε να υπερβείτε τελικά το ποσό του αποθηκευτικού χώρου που παρέχεται από τον λογαριασμό σας φιλοξενίας, ειδικά εάν τακτικά δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας. Εκτός από το ποσό του χώρου στο δίσκο που θα κατέχουν τα αρχεία βίντεο, τα αντίγραφα ασφαλείας θα αρχίσουν να διαρκούν πολύ περισσότερο για να εκτελεστούν. Τα περισσότερα δεδομένα απαιτούν περισσότερο χώρο στο δίσκο και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
3.Βίντεο αργής φόρτωσης ή κατάψυξης
Εάν το αρχείο βίντεο σας βρίσκεται σε ένα μόνο διακομιστή με περιορισμένο εύρος ζώνης, οι χρήστες που προσπαθούν να παρακολουθήσουν το βίντεό σας μπορεί να αντιμετωπίσουν μη αναμενόμενες παύσεις κατά την αναπαραγωγή, ενώ ο υπολογιστής τους αναμένει το αρχείο να μεταφορτωθεί ή να μεταφερθεί στον υπολογιστή τους. Αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται από μια αργή σύνδεση στο Internet. Ακόμη και όταν φιλοξένησα τα βίντεό μου στο δίκτυο διανομής περιεχομένου S3 του Amazon (CDN), πολλοί άνθρωποι παραπονιόταν για βίντεο αργής φόρτωσης.
4.Δεν υπάρχει ενιαίο πρότυπο μορφής αρχείου για το Web Video
Η τρέχουσα προδιαγραφή πρότασης HTML5 δεν καθορίζει ποιες μορφές βίντεο θα πρέπει να υποστηρίζουν τα προγράμματα περιήγησης. Ως αποτέλεσμα, τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού έχουν αποκλίνει, καθένα από τα οποία υποστηρίζει διαφορετική μορφή. Ο Internet Explorer και το Safari θα παίξουν βίντεο H.264 (MP4), αλλά όχι WebM ή Ogg. Ο Firefox θα παίξει βίντεο Ogg ή WebM, αλλά όχι H.264. Ευτυχώς, το Chrome θα αναπαράγει όλες τις μεγάλες μορφές βίντεο, αλλά εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι το βίντεό σας θα αναπαραχθεί σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού, θα πρέπει να μετατρέψετε το βίντεό σας σε πολλαπλές μορφές: .mp4, .ogv και .webm
Τώρα έχετε τρία διαφορετικά αρχεία βίντεο για μεταφόρτωση, το καθένα από τα οποία μπορεί να είναι εκατοντάδες megabytes σε μέγεθος.
(Παρεμπιπτόντως, πόσο εύρος ζώνης σας επιτρέπει ο πάροχος Διαδικτύου σας να χρησιμοποιήσετε πριν επιβάλλετε ανώτατα όρια εύρους ζώνης; Μπορεί να μάθετε σύντομα αφού μεταφορτώσατε αρκετά gigabytes αρχείων βίντεο.)
5.Ελπίζω να σας αρέσει η μετατροπή βίντεο. Πολύ.
Το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου σας πιθανότατα θα παρακολουθήσει τα βίντεό σας από τον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή τους με την προσφορά σύνδεσης υψηλής ταχύτητας στο Internet. Για αυτούς τους ανθρώπους, θα θέλετε να παραδώσετε ένα μεγάλο, υψηλής ποιότητας αρχείο HD, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν την πλήρη οθόνη αν το επιλέξουν. Γενικά, αυτό σημαίνει ένα αρχείο 1080p ή 720p σε ένα bitrate υψηλής ροής (5000 – 8000 kbps).
Αλλά θα θελήσετε επίσης να κωδικοποιήσετε μια μικρότερη έκδοση χαμηλότερης ανάλυσης για την παράδοση σε κινητές συσκευές όπως τα τηλέφωνα και τα tablet, καθώς και την παράδοση σε θεατές με βραδύτερες συνδέσεις στο Internet.
Τώρα έχετε έξι ή περισσότερα μεμονωμένα αρχεία βίντεο για αναπαραγωγή σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης και συσκευές στο διαδίκτυο. Αλλά πώς γνωρίζει ο ιστότοπός σας ποια από αυτά τα αρχεία θα εξυπηρετούν σε κάθε άτομο;
6.Αναπαραγωγείς βίντεο
Ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο είναι ένα μικρό κομμάτι λογισμικού ιστού που εγκαθιστάτε στον ιστότοπό σας, το οποίο θα εντοπίσει αυτόματα ποια συσκευή ζητά το βίντεό σας, μαζί με την ταχύτητα σύνδεσης και, στη συνέχεια, θα παραδώσει την κατάλληλη έκδοση σε αυτό το άτομο.
Υπάρχουν δεκάδες εξαιρετικοί παίκτες βίντεο που θα χειριστούν αυτό το έργο (όπως το Video.js ), αλλά το WordPress περιλαμβάνει επίσης ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο που θα εξαλείψει την ανάγκη για πρόσθετο βίντεο τρίτου μέρους. Αυτά είναι σπουδαία νέα! Αλλά παίρνει λίγο δύσκολο …
7.Βαρύς κώδικας [ή Shortcodes]
Είτε χρησιμοποιείτε πρόσθετο τρίτων είτε ενσωματωμένες δυνατότητες βίντεο του WordPress, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα κομμάτι κώδικα για να πείτε στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο ποιες μορφές έχετε δημιουργήσει, καθώς και την τοποθεσία τους στο διακομιστή. Μοιάζει κάτι τέτοιο …
<video poster=”movie.jpg” controls>
<source src=”movie.webm” type=’video/webm; codecs=”vp8.0, vorbis”‘/>
<source src=”movie.ogg” type=’video/ogg; codecs=”theora, vorbis”‘/>
<source src=”movie.mp4″ type=’video/mp4; codecs=”avc1.4D401E, mp4a.40.2″‘/>
<p>This is fallback content</p>
</video>
Ακόμη και με την ενσωματωμένη υποστήριξη για βίντεο στο WordPress, θα χρειαστεί να κατασκευάσετε ένα shortcode όπως αυτό …

Έτσι τώρα έχετε σωστά συναρμολογήσει το shortcode σας, έχετε ανεβάσει όλα τα αρχεία βίντεο στο διακομιστή σας και έχετε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο για να χειριστείτε όλες τις ανιχνεύσεις “πίσω από τη σκηνή” και τέτοια. Έτσι μετά από όλα αυτά, γιατί το βίντεο σας φαίνεται πολύ καλύτερα σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης / συσκευές από άλλα;
8.Μεταβαλλόμενη ποιότητα σε προγράμματα περιήγησης
Θυμηθείτε νωρίτερα, όταν είπα ότι θα χρειαστεί να μετατρέψετε τα βίντεό σας σε περίπου μισή ντουζίνα διαφορετικών μορφών και μεγεθών; Θα χρειαστείτε μια εφαρμογή λογισμικού για να χειριστείτε αυτήν τη μετατροπή αρχείων για εσάς. Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές μετατροπής βίντεο εκεί έξω και ίσως διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε περισσότερα από ένα για να χειριστείτε τη μετατροπή σε όλες τις διάφορες μορφές.
Δυστυχώς, κάθε εφαρμογή χειρίζεται τη διαδικασία μετατροπής με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο, με αποτέλεσμα την ποικίλη ποιότητα των αρχείων βίντεο. Το βίντεό σας μπορεί να φανεί εξαιρετικό ως MP4, αλλά όταν βλέπετε το αρχείο OGG στον Firefox, το βίντεό σας φαίνεται κοκκώδες ή bitmapped.
Περαιτέρω περιπλέκοντας αυτό το ζήτημα, κάθε πρόγραμμα περιήγησης διαδικτύου χειρίζεται επίσης την αναπαραγωγή διαφορετικά, πράγμα που σημαίνει ότι το ακριβώς ίδιο αρχείο βίντεο θα φανεί εξαιρετικό σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αλλά φρικτό σε ένα άλλο. Έχω περάσει αμέτρητες ώρες πειραματισμού με τις ρυθμίσεις στο λογισμικό μετατροπής μου, αλλά ποτέ δεν πήρα αυτό το dialed σε 100%.
9.Απώλεια ορατότητας και κυκλοφορίας
Το YouTube είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο στον κόσμο. Το πιο σημαντικό, είναι επίσης ένα από τα πρώτα μέρη που πολλοί λαοί γυρίζουν όταν ψάχνουν για ένα θέμα. Όταν φιλοξενείτε το βίντεό σας σε ιστότοπο τρίτου μέρους όπως το YouTube ή το Vimeo, επωφελείστε επίσης από τη δημοτικότητά του και οι χρήστες θα μπορούσαν να βρουν το βίντεό σας – και στη συνέχεια το δικό σας ιστότοπο – που διαφορετικά δεν θα γνωρίζει τον ιστότοπό σας.
Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά κοινής χρήσης σε αυτές τις υπηρεσίες ενθαρρύνουν άλλους ανθρώπους να μοιράζονται το βίντεό σας με τους φίλους και την οικογένειά τους, αυξάνοντας την εμβέλειά σας.
10.Πειρατεία
Εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο μέλους με προστατευμένο περιεχόμενο βίντεο (όπως αυτόν τον ιστότοπο), θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα αρχεία βίντεο δεν μπορούν να μεταφορτωθούν από κάποιο κακό άτομο και στη συνέχεια να αναδιανεμηθούν παράνομα στους ιστότοπους κοινής χρήσης αρχείων.
Ανακάλυψα αυτό το τρωτό σημείο με τον σκληρό τρόπο και πέρασα το μεγαλύτερο μέρος ενός έτους στέλνοντας ειδοποιήσεις για την κατάργηση του DMCA στους ιστοτόπους κοινής χρήσης αρχείων, ξανά και ξανά.
Επειδή οι διαδρομές βίντεο είναι εύκολα εκτεθειμένες στον πηγαίο κώδικα, οποιοσδήποτε μπορεί απλώς να αντιγράψει τις διευθύνσεις URL, στη συνέχεια να κατεβάσει τα βίντεο στον υπολογιστή τους και να αναδιανείμει κατά βούληση. Βρήκα ένα σενάριο που περιέγραψε τις διαδρομές βίντεο , αλλά δεν ενημερώθηκε συχνά και τελικά σταμάτησε να εργάζεται με το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.
(BTW, ένας από τους πολλούς λόγους που χρησιμοποιώ και συνιστώ το Vimeo PRO είναι ότι μπορείτε να αποκρύψετε τα βίντεό σας από τον δημόσιο κατάλογό τους και να καθορίσετε έναν συγκεκριμένο τομέα στον οποίο μπορεί να ενσωματωθεί το βίντεο. δικό σας site.)
Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη λύση για την προσθήκη βίντεο στον ιστότοπό σας;
Απλά μεταφορτώστε το βίντεό σας σε μια υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο και, στη συνέχεια, ενσωματώστε το βίντεό σας στην ανάρτηση ή στη σελίδα WordPress.

Βήμα πρώτο: Μεταφορτώστε το βίντεό σας σε μια δημοφιλής, καθιερωμένη υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο όπως το Vimeo ή το youtube..

Βήμα δεύτερο: Μετά τη μεταφόρτωση του βίντεό σας, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL στο βίντεό σας. Επιστρέψτε στον ιστότοπό σας WordPress και επικολλήστε τη διεύθυνση URL στην ανάρτησή σας ή τη σελίδα όπου θέλετε να εμφανίζεται το βίντεο.
Όταν οι χρήστες προβάλλουν τη σελίδα σας, το βίντεο θα εμφανιστεί στη θέση όπου έχετε επικολλήσει τη διεύθυνση URL. Αλλά το ίδιο το αρχείο βίντεο θα μεταδοθεί από τους διακομιστές του οικοδεσπότη βίντεο, σε αντίθεση με το δικό σας διακομιστή, όπου φιλοξενείται ο ιστότοπος σας. .
Το ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο θα εντοπίσει αυτόματα τη συσκευή του χρήστη, το πρόγραμμα περιήγησης και την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει την κατάλληλη έκδοση του αρχείου βίντεο. Τίποτα δεν θα εγκατασταθεί στον ιστότοπό σας. Δεν υπάρχουν plugins για να ενημερώνονται. Κανένας περίπλοκος κώδικας.
Οι οικοδεσπότες βίντεο χρησιμοποιούν επίσης τεράστια δίκτυα περιττών διακομιστών ιστού σε όλο τον κόσμο. Όταν ανεβάζετε ένα βίντεο, αυτοματοποιείται αυτόματα σε κάθε διακομιστή του δικτύου παροχής περιεχομένου (CDN), πράγμα που σημαίνει ότι όταν ο επισκέπτης στον ιστότοπό σας ζητήσει ένα βίντεο, θα εμφανίζεται από τον κόμβο που βρίσκεται πιο κοντά στην τοποθεσία του, αναπαραγωγή και μια ευχάριστη εμπειρία προβολής.
Οι θεατές σας θα σας αγαπήσουν.
Και το βίντεό σας θα απολαμβάνει τον τρόπο που θέλετε, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησης που επιλέγει ο θεατής σας.

Γιατί προτείνουμε το Vimeo PRO;
Εάν τα βίντεό σας έχουν εμπορικό χαρακτήρα ή εάν θέλετε να προστατεύσετε τα βίντεό σας, καθιστώντάς τα διαθέσιμα μόνο σε ένα επιλεγμένο κοινό (όπως έναν ιστότοπο ιδιότητας μέλους), θα θέλετε να ελέγξετε το Vimeo PRO .
Το Vimeo PRO είναι μια εντελώς διαφορετική υπηρεσία από την κανονική και δωρεάν προσφορά τους. Περιλαμβάνει μεταφορτώσεις προτεραιότητας και μετατροπή, απεριόριστο εύρος ζώνης, προηγμένα στατιστικά στοιχεία για τα βίντεό σας και πολλά άλλα. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να καθορίσετε τους τομείς στους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί το βίντεό σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι το βίντεό σας εμφανίζεται μόνο στον δικό σας ιστότοπο.
Σήμερα, εξάγω το τελικό αρχείο βίντεο μόνο μία φορά ως αρχείο MP4 720p (H.264 AAC format), με ρυθμό συνεχούς ροής τουλάχιστον 5.000 kbps … την ιδανική μορφή για το Vimeo. Το ανεβάζω στο Vimeo PRO, επικολλήστε τη διεύθυνση URL στη θέση μου WordPress και πηγαίνετε μακριά.
Μετατρέπουν το βίντεο σε όλες τις απαραίτητες μορφές και ο ενσωματωμένος παίκτης HTML5 λειτουργεί πολύ καλά σε όλες τις συσκευές. Το CDN διατηρεί το βίντεο συνεχούς ροής ακόμα καλύτερα από το Amazon S3 και τα βίντεο φαίνονται και ταιριάζουν όπως προτίθεμαι σε όλες τις περιπτώσεις.
Για όσους από εσάς τρέχετε ιστότοπους προσχώρησης, θα εκτιμήσετε ότι μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε τα βίντεό σας από το κοινό και, στη συνέχεια, να ορίσετε έναν μόνο τομέα (τον δικό σας ιστότοπο) στον οποίο μπορούν να ενσωματωθούν τα βίντεο, προστασία από την πειρατεία.
Μην φιλοξενείτε τα δικά σας βίντεο.


Είδη φωτογραφίας

Η φωτογραφία στην υπηρεσία της τέχνης.
Μπορούμε να διακρίνουμε μερικούς από τους σπουδαιότερους τομείς της φωτογραφίας:
Φωτοειδησεογραφία: Αφορά την εικονογράφηση της επικαιρότητας και οι φωτογραφίες αυτού του είδους διοχετεύονται συνήθως στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο μέσω πρακτορείων, τα οποία και εκπροσωπούν τον φωτογράφο.
Διαφημιστική φωτογραφία – φωτογραφία στούντιο: Αποτελεί ένα σημαντικό είδος που περιλαμβάνει τη φωτογραφία αντικειμένων, τη φωτογραφία μόδας αλλά και τη φωτογραφία πορτραίτων. Συνδέεται με την παραγωγή, περισσότερο, εμπορικής φωτογραφίας.
Αρχιτεκτονική φωτογραφία – Εσωτερικών Χώρων: Περιλαμβάνει τη φωτογράφηση κτιρίων και εσωτερικών χώρων. Η οπτική γωνία της φωτογραφικής λήψης και ο φωτισμός και οι ιδιαιτερότητες ενός εσωτερικού χώρου αποτελούν τα κύρια αντικείμενα μελέτης για αυτό το είδος φωτογραφίας.
Φωτογραφία τέχνης: Αν και η πρώτη φωτογραφία αποτυπώθηκε το 1826, χρειάστηκε τουλάχιστον μισός αιώνας προκειμένου να γίνει η φωτογραφία αποδεκτή ως αυτόνομη και ανεξάρτητη τέχνη. Είναι ωστόσο γεγονός ότι, ακόμα και σήμερα, αμφισβητείται από πολλούς η φωτογραφία ως μορφή τέχνης, θεωρούμενη περισσότερο ως μια τεχνική ρεαλιστικής αναπαραγωγής εικόνων. Φωτογράφοι όπως ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, ο Αντρέ Κερτέζ και ο Άλφρεντ Στίγκλιτς (Alfred Stieglitz) θεωρείται πως έδωσαν σπουδαία δείγματα φωτογραφίας τέχνης.

Επεξεργασία φωτογραφίας
Μετά την αποτύπωση της φωτογραφίας στο φιλμ πρέπει να ακολουθήσει η εμφάνιση του φιλμ, δηλαδή η επεξεργασία του για τη σταθεροποίηση της εικόνας, ώστε να μπορεί να εκτεθεί στο φως χωρίς να καταστραφεί. Στη συνέχεια, γίνεται η εκτύπωση κάθε καρέ σε φωτογραφικό χαρτί, δηλαδή χαρτί με κατάλληλες φωτοευαίσθητες επιστρώσεις. Αυτή γίνεται με την προβολή της εικόνας του αρνητικού πάνω στο εν λόγω χαρτί. Κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών είναι δυνατόν να γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις που μεταβάλλουν το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας ξεχωριστό χαρακτήρα.
Για τις ψηφιακές φωτογραφίες, είναι δυνατή η επεξεργασία με ψηφιακά μέσα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσα στην φωτογραφική μηχανή, είτε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για τον σκοπό αυτό, έχει αναπτυχθεί μία μεγάλη σειρά από προγράμματα.

 

Comments are closed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο